A polgármesterasszonyt kérdeztük…

Új folyam III/11. szám

Monika ujKözeleg az advent, s nem csak a családokban, de a falu közösségében is a hagyományok szerint zajlik majd a karácsonyi készülődés. Idén mi kerül a falu karácsonyfája alá? – erről kérdeztük dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika polgármesterasszonyt.

– Idén is, mint már évek óta, az adventi időszakban különböző programokkal, közös ünnepléssel készülünk a vasárnapi gyertyagyújtásokra. A tervek szerint ismét minden alkalommal más-és más szervezet, civil közösség vállalja a házigazda szerepét, akik a Hét Forrás Művelődési Ház munkatársaival közösen készülnek a vendéglátásra, közösségi programokra. És természetesen idén is Pázmánd díszpolgárait kérjük fel majd arra, hogy gyújtsák meg a gyertyákat az adventi koszorúnkon.

– Ebben a számban írunk arról, hogy Pázmánd egyre közelebb kerül az Üvegfalu program megvalósításához, a „mindenki tud mindent” állapot megteremtéséhez. Így az sem csoda, hogy a madarak már csiripelik, minden adventi vasárnap valami karácsonyi meglepetést is tartogat a lakosság részére…

– Itt tényleg nehéz lenne titokban tartani bármit is, de nem is célunk, azt hiszem, akkor is örömteli lesz a meglepetés, ha el is áruljuk, hogy mi mindennel leszünk gazdagabbak hétről hétre az elkövetkező hónapban. A finom vendégváró falatok és a közös ünnepi programok mellett minden vasárnap szeretnénk bejelenteni valami újdonságot, ami településünk, közösségünk épülését, gazdagodását szolgálja majd.

– Mik lesznek ezek, most már mondjuk el konkrétan…

– Nem kis ajándékok, így az öröm is nagy. Birtokba vehetjük például a falu első buszát, amivel meg tudjuk könnyíteni a közlekedést a járóbeteg szakellátó intézményekhez, és ami segít majd a gyermekeink és sportolóink szállításában is. Gyönyörű szép a jármű, kilenc személyes, hófehér.

A polgármesterasszonyt kérdeztük

Egy következő hét ajándéka lesz egy új ATM, vagy más néven bankautomata, ami megkönnyíti majd a készpénzfelvételt az itt lakók számára. Új játszóterünk is épül, együttműködésben a Pázmánd Községért Közalapítvánnyal, végre lesz csúszda is a gyerekeknek, ez eddig nem volt köztéri játszótéren. És végül az utolsó bejelentésünk tényleg maradjon meglepetés, annyit árulhatok csak el, hogy igazi összefogást igényel, mindenki részvételére számítunk, s ha így lesz, ismét gazdagodhatunk egy olyan dologgal, ami segít a pázmándi hagyományok ápolásában, megőrzésében.

– Gondolom, sokan várják, hogy a sportcsarnok építésével kapcsolatban is legyen valami a fa alatt…

– Mi is türelmetlenek vagyunk, de a hivatalos folyamatok több időt vettek igénybe, mint amivel eredetileg számoltunk. Most novemberben sikerült előre lépnünk a közbeszerzési eljárás folyamatában, s ha minden jól megy, januárban végre eljuthatunk az alapkőletételig. Szóval, ez már újévi ajándék lesz…

 

Szabó Hédy


' .