Szezonzárás a focistáknál

Új folyam III/11. szám

Summázva ezt a félévet, úgy gondolom, hogy mindkét csapatunk elégedett lehet a telelő pozíciójával. Bár mindkét csapat részéről voltak nagyon fájóan elhullajtott pontok, összességében mégis több volt a pozitívum, mint a negatívum. Gondoljunk bele abba, hogy az ifi csapat eddig 26 pontot szerzett, míg tavaly összesen 30-at. Vagy abba, hogy tavaly a felnőtt gárda 27 ponttal maradt bent, míg idén már most 21 pontjuk van. Remélem, hogy tavaszszal mindkét csapatunk szintet tud előre lépni, s akkor nemesebb célért fogunk tudni küzdeni.

Szezonzárás a focistáknál

Na, de nézzük az elmúlt hónap történéseit. Október 24-én ifiseink egy sokkoló vereség után utaztak Iszkaszentgyörgyre, hogy megmérkőzzenek Fehérvárcsurgóval. A mérkőzés arról szólt, hogy mi támadtunk, labdát birtokoltunk, majd elrontottuk a befejezést. Ennek persze az eredménye az lett, hogy a hazaiak már két góllal vezettek. Ám ami ezután következett, arra szerintem senki sem számított. Ugyanúgy csináltuk tovább a dolgunkat, aminek az eredménye az lett, hogy végül sikerült kiegyenlíteni és szerezni egy pontot. Mondjuk utólag belegondolva inkább buktunk kettőt, de ez már a múlt.

Másnap felnőtt csapatunk tette tiszteletét ugyanitt. A mérkőzés képe azért már nem az volt, mint az ifi meccsen, a Csurgó jobban játszott, de a lehetőségeink nekünk is megvoltak. Azonban ezek csak lehetőségek maradtak, hátul nem értettük meg egymást, amit az ellenfél természetesen kihasznált, és már 3-0 volt a javukra. Ezt követően visszaálltak a hazaiak, amit majdnem megsínylettek, de csak majdnem.
Egy hét elteltével Lepsény csapatát fogadtuk. A forgatókönyv most is ugyanaz az volt, mint az elmúlt héten, csak egy kis csavarral. Ismételten jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, amiből egyet tudtunk értékesíteni. Ezt majdnem megőriztük a végéig, de ismét csak majdnem… és ezt a gondolatot most itt be is fejezném, mert a végén még rosszat találok mondani…

November 1-jén ismét Lepsény volt a vendég. Itt azért ki lehet jelenteni, hogy mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Először így is alakult a meccs, azután vett egy 180 fokos fordulatot, majd újra jó irányba sikerült terelnünk. Na, de menjünk csak szép sorjában. A mérkőzés a vártak szerint indult. Mi támadtunk és gólt, sőt gólokat lőttünk. Ezután valami miatt vissza vett a csapat és hagytuk, hogy kibontakozzon az ellenfél. Ennek eredményeképpen sikerült is egalizálniuk az eredményt. Ezután nagyon heves mederben ment a meccs, amire még a játékvezető is rásegített néhány furcsa ítélettel. Viszont a hajrában újra a meccs elején játszó csapatot sikerült mutatnunk, és ennek látszataként gurítottunk is az ellenfélnek 3 gólt. Így az eredmény alapján sima sikert arattunk. Hangsúlyozom, az eredmény alapján.

A rákövetkező héten Vál csapatához látogattunk, ahol muszáj volt nyerni ifistáinknak. Ez, ha nyögvenyelősen is, de sikerült. A 6-0-ás végeredmény elég impozáns, de azért nem kell hasra esni, mert ez lehetett volna nagyobb arányú is, de örüljünk annak amink van. Pozitívumként egyedül a fiatalok beállítását tudnám kiemelni, akik ezen a meccsen elég sok játékidőhöz jutottak, amit véleményem szerint meg is háláltak, gólokkal, gólpasszokkal.

Másnap felnőtt csapatunk a nagyjából azonos képességű Vállal találkozott. A mérkőzés amilyen jól indult, olyan szörnyen végződött. A vezetést mi szereztük meg, majd a Vál szép lassan kezdte átvenni az irányítást, aminek eredményeképpen eléggé megszórtak minket. A meccsen a különbséget az jelentette, hogy amíg mi mindent kihagytunk (tizenegyes,több ziccer), nekik minden beakadt. nem is nagyon ragozom túl, azt hiszem az eredmény tükrözi hogy mennyire is voltunk pechesek.

Hét nap múlva Kőszárhegy volt a vendég. Az ifi meccsnek tétje volt. Ha nyerünk, megelőzzük őket és téli 6. helyen végzünk. Ez a kis cél elérve, ugyanis egy magabiztos 2-0-ás győzelmet arattunk. A mérkőzésen mindvégig mi irányítottunk, és ha mondhatom (kicsit nagyképűen) egy percig sem forgott veszélyben a sikerünk. Vagy hát benne volt, hogy döntetlen lesz, mert nem tudunk betalálni, de az semmiféleképpen nem, hogy mi gólt kapunk.

Másnap a felnőttek is befejezték a szezont. Ezen a meccsen ismételten kötelező volt a siker a nagycsapatnak. Mondjuk, ahhoz képest elég érdekes egy meccs volt. Megszereztük a vezetést, majd fordított az ellenfél, ezután kiegyenlítettünk és kezünkbe vettük az irányítást. Végül megérdemelt sikert arattunk, ami maximum az első 20 percben forgott veszélyben, ezután viszont helyre raktuk a szekeret és győzelemmel búcsúztunk az ősztől.

Hajdú Tamás

Ifi Felnőtt
Fehérvárcsurgó-Pázmánd 2-2 3-2
Pázmánd-Lepsény 1-1 5-2
Vál-Pázmánd 0-6 1-4
Pázmánd-Kőszárhegy 2-0 6-3


' .