Óvodások farsangja

Új folyam IV./2. szám

Megtelt szülőkkel, rokonokkal február 6-án a Hét Forrás Művelődési Ház. Először a kiscsoportosok álltak színpadra. 

A Katica csoport háromévesei fekete pöttyös piros pólókban, fekete nadrágocskában, kis csápokkal a fejükön katicás verseket mondtak, dalos játékokat játszottak, majd gyermekdalokra táncos léptekkel baktattak, reppentek virágról-virágra.

Ovodasok farsangja_3

A Méhecske csoport középsősei a macskák és egerek világát személyesítették meg. Színes táncos, játékos kavalkáddal nevettették meg a vendégeket. A macskák elől először bujkáló egerek a végén táncba vitték kis ellenségeiket.

Hatalmas tapsvihar fogadta a Pillangó csoport nagycsoportosait, akik az afrikai szavannák világába varázsoltak bennünket, szalmaszoknyás lányokkal, egzotikus állatokkal és puskás szafaris vadászokkal. Hangulatos zenére ritmusosan mozogtak, táncoltak, a kó­kusz­pálmák alatt, a tűz körül ke­ringve, sok-sok verset beleszőve a színpad minden zugában érdekes képet felállító tartalmas játékba.

Ovodasok farsangja_1

Több szülő is megfogalmazta a műsor után, hogy soha ilyen jól még nem szórakozott a farsangi játékon, az óvodás műsor minden pillanatát élvezte.

Minden gyermek saját vágyát is kiélhette a maskarás télbúcsúztató utolsó napján. Sok kreatív ötletet felhasználva a gyerekekkel közösen díszítettük fel a csoportszobákat, az öltözőket. Február 10-én már reggel a szülők készí tette jelmezekbe bújva érkeztek az óvodába az apróságok, és az egész nap a játékról, mókáról szólt. Sok szülő is a gyermekével tartott, valóságos családi nappá alakult az óvodai farsang délelőttje, ahol az óvó nénik minden egyes percben gondoskodtak az érdekesebbnél érdekesebb játékokról a szülőkkel közösen, és a gyerekeknek lehetőséget adva a versengésre.

                                   Pordány-Horváth Ágnes /óvodapedagógus


' .