Tavaszi focikezdet

Új folyam IV./2. szám

Tavaly novemberben azzal fejeztük be futball tudósításainkat, hogy mind a felnőtt, mind az ifi csapat nagyjából az elvártak szerint szerepelt a bajnokságban. Biztos, hogy a tavasszal mindenki azon lesz,hogy még jobbat hozzon ki magából, és még előrébb végezzünk a tabellán. Ennek érdekében felnőtt csapatunk részt vett egy felkészülési tornán, míg ifistáink hetek óta gőzerővel edzenek. 

Tavaszi focikezdet_1

A felkészülési torna keretein belül a csapat négy mérkőzést játszott. Ebből kettőt győzelemmel, kettőt vereséggel abszolvált a gárda. Papíron nem túl bíztató a kezdet, viszont azt is tudni kell, hogy két mérkőzésen vagy nem tudtunk kiállni, vagy kevesebben voltunk mint az ellenfél, és hát úgy azért nehéz. Azon a két meccsen ahol normálisan ki tudtunk állni, ha döcögősen is, de nyertünk.

Az első meccsen a Megye I-es Szár csapatával mérkőztünk meg. A mérkőzésen végig az ellenfélnél volt a labda, mi pedig kénytelenek voltunk védekezni. Ám mikor megszereztük a játékszert, pontos kontrákat hajtottunk végre, aminek eredménye három gól lett. Ezt követően a Szár még jobban rákapcsolt, aminek köszönhetően szereztek még egy gólt. Ám ez még nem volt elég, hiszen ezután lehúztuk a rolót, és nem engedtünk be gólt. Ezáltal 3:2-es sikert arattunk.

Egy hét múlva volt az, hogy sajnos nem tudtunk elegen megjelenni a mérkőzés kezdetekor, s így a 3 pont az ellenfélé lett játék nélkül. Ezt követően viszont a Váli csapat adott négy játékost, s ennek köszönhetően játszani tudtunk egy jó hangulatú, barátságos mérkőzést.

Tavaszi focikezdet_2

Egy újabb hét elteltével egy fokkal jobb volt a helyzet, de még így sem nevezhető tökéletesnek. Azon a szombat reggelen 10 fővel tudtunk megjelenni, így a találkozót ugyan le tudtuk játszani, de egy emberrel kevesebben voltunk. A mérkőzést a csoport rivális Pátka együttesével játszottuk. A meccs első 60 perce jól alakult, hiszen csak 2:1-re vezetett az ellenfél, de azután sajnos megkaptuk a harmadik gólt, s ekkor valami megtört a csapatban, és nagyon el is fáradtunk. Így azután semmi esélyünk nem volt és a találkozó a mészárszékre került.

Február 21-én Újbarok csapata volt az ellenfelünk. Ezen a meccsen végig a mi akaratunk érvényesült, aminek az eredménye a félidei biztos 2:0-ás vezetés lett. A fordulást követően gyors góllal nyitottunk, amire még volt válasza az ellenfélnek, ám azután teljesen kifulladtak, mi pedig ezt kihasználva lőttünk még négy gólt. Ezzel pedig kialakult a 6:1-es végeredmény.

Egészében nézve változatos volt a csapat felkészülése, amit sikerült egy magabiztos győzelemmel lezárnunk, így azt hiszem, önbizalommal telve vághatunk neki a szezonkezdetnek. Re­méljük, február 28-án sok ember jön el buzdítani minket az első hazai mérkőzésünkre Csákvár ellen.

Hajdú Tamás

 

Változások a keretekben

Az ifi csapatból távozik Preimayer Bence (Kápolnásnyék) de érkezik is két játékos, Farkasfalvi Miklós(Pátka) és Lengyel János (Szabadegyháza).

A felnőttek közül távozik Sajó Dániel és Krómer Patrik, de érkeznek is ketten, név szerint Kovács Attila és Varga Attila.

 

Mérkőzések  Felnőtt csapat

Pázmánd-Szár      3:2

Pázmánd-Vál 0:3

Pázmánd-Pátka     1:10

Pázmánd-Újbarok   6:1


' .