Elkezdődött a fociszezon

Új folyam IV./3. szám

Előző cikkünket azzal zártuk, hogy a hétvégén már éles bajnokit játszunk és reméljük, hogy minél többen eljönnek a hazai pályán zajló mérkőzésünkre. Hát mit mondjak, olvasóink ezt a kérést megfogadták, és nagyon-sokan kilátogattak a mérkőzésre, aminek hála sikerült learatnunk a babérokat is… De ne szaladjunk előre ennyire, nézzük mi is történt részletesen.

Elkezdodott a szezon

Az első, február végi bajnoki napon Csákvár volt az ellenfél. Ősszel idegenben egy csúfos 6-0-s vereségbe szaladtunk bele, amit ki akartunk javítani. Ezzel az elhatározással futottunk ki a gyepre, s már a 10. perc tájékán megszereztük a vezetést egy szöglet utáni kavarodásban. Öt percre rá újra sarokrúgásból született gól, de ezt sajnos nem mi rúgtuk. A 26. percben sikerült visszaszereznünk a vezetést, majd a második félidő első percében ismételten gólt szereztünk, s így megdupláztuk előnyünket. Sajnos ezután a vendégcsapat vette kezébe az irányítást, ám a védelmünk nagyon jól zárt, így egy magabiztos győzelemmel kezdhettük az idényt!

Ezen a hétvégén ifi csaptunk nem lépett pályára, egy héttel később volt a nyitó mérkőzésünk. A Bakonycsernye csapatával játszottunk idegenben. A mérkőzésen finoman szólva ziláltak voltunk mind fejben, mind taktikailag, így a félidőben már 2:0-ra vezettek a hazaiak. A játék képe később sem javult, kaptunk még 3 gólt, így egy kiütéses vereséget szenvedtünk el a bajnokság legelején. A felnőtteknél szintén második helyen telelt csernyei csapat ellen a mi felnőtt csapatunk felszabadultabban játszhatott. A játék során a kapuk egy-egy kivételt eltekintve nem forogtak veszélyben. A 38. percben kiállították az egyik hazai játékost második sárga lappal, de sajnos ez nem nekünk kedvezett. Hiába voltunk emberelőnyben, a játékvezető ezután folyamatosan kompenzálni akarta elkövetett hibáját, s a kapusunkat teljesen jogtalanul leküldte a pályáról a félidő utolsó percében. Az ezáltal megítélt büntetőt becserélt kapusunk majdnem megfogta, ám a pályán lévő buckán megpattant a labda, és így átcsúszott a kezei fölött. A második félidőben ismételten egy kiállítással sújtotta csapatunkat a spori. Ezután mindenki azt gondolta, hogy már csak a becsületükért fognak küzdeni a srácok. Ám nem ez történt. Még egy emberrel kevesebben is jobban játszottunk, és óriási helyzeteket puskáztunk el. A mérkőzés már az utolsó pillanataiban járt, mindenki azt hitte hogy 1:0 lesz a vége, de a csatárunk az utolsó utáni percben lekezelt egy előre vágott labdát, majd tanári módon betekerte a hosszú felsőbe. Bakony­cser­nyéről megérdemelten hoztuk el az
1 pontot, de mondhatnám úgy is, hogy otthagytunk kettőt ennél a rettentően gyengén játszó csapatnál.

Március 14-én felnőtt csapatunk Bicskén mérkőzött meg a házigazda Mánnyal. A meccsen sajnálatos módon nagyon kevesen jelentünk meg az eltiltások és a sérülések miatt. Ennek ellenére a csapat jól mozgott a pályán, és a 37. percben megszereztük a vezetést. Sajnos 3 perc múlva kiegyenlített a hazai gárda így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben a hazai együttes gyorsan el akarta dönteni a mérkőzés kimenete­lét, 15 perc alatt két gólt szereztek. Erre már csak egy válaszunk maradt a 92. percben, így kikaptunk.

Ifistáink ezen a hétvégén sem léptek pályára a hazai csapat kérésének eleget téve. Ők legközelebb a Nádasd­ladány csapatával találkoztak. A mérkőzés jónak ígérkezett mivel két közvetlen rivális feszült egymásnak. A Ladányi pálya, hát mit mondjak… A mérkőzés elején jó helyzeteket dolgoztunk ki, ám ezeket képtelenek voltunk értékesíteni. Ezután a hazaiak vették át az irányítást és szinte az első alkalmat kihasználták, és megszerezték a vezetést. A második félidőben összezuhantunk, hibát hibára halmoztunk. Ennek eredményeképpen már 4:0-ra vezettek a hazaiak. Ezt követően a meccs át­ment vagdalkozásba, és az előre ívelt labdákból összesen egyet tudtunk érvényesíteni. Így alakult ki a 4:1-es végeredmény.

Másnap felnőtt csapatunk Iszka­szent­györgyre látogatott. A mérkőzés sima vendégsikernek ígérkezett. De csak ígérkezett! Már az 5. percben megszereztük a vezetést, ám ezután csak nyomoztuk a labdát. A hazaiak akarata ér­vényesült, ám így sem tudtak egyenlíteni. A félidő utolsó 5 perce a mienk volt, így nyugodt 2:0-ás sikerrel mentünk a szünetre. Sajnos a második félidőben megint az iszkaiak irányítottak, és a 60. perc tájékán szépítettek, majd rátettek még egy lapáttal, és 7-8 emberrel támadtak már. Ráadásul a játékvezető leküldött egy embert a csapatunkból, így emberhátrányban a játék 90 százalékban a mi kapunk előtt folyt. Kontrákra azért még maradt erőnk, csak hát az a fránya befejezés hiányzott… Teltek a percek, de a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. Az utolsó percben a hazaiak sarokrúgáshoz jutottak. Már a kapusuk is feljött fejelni, hátha sikerül pontot szerezniük, ám a szögletet simán tisztáztuk. Ráadásul az egy szem csatárunk elé került a labda, aki így begyalogolhatott az üres kapuba, és kialakította az 1:3-as végeredményt. A mérkőzés ugyan nyögvenyelős volt, ám a lényeg, hogy megvan a 3 pont, és hogy tapadunk az élmezőnyre!

Elkezdodott a szezon_2

Hajdú Tamás


' .