Egyházi hírek

Új folyam IV./4. szám

Pazmandi templom_joMiserend: május hó 10 óra

Május 22-én vasárnap NEM LESZ SZENTMISE! Helyette május 21-én (szombat) du. 17.30-kor lesz szentmise templomunkban, ami egyenértékű a vasárnapi szentmisével.

Május hónap bővelkedik ünnepekkel a keresztények számára, idén a hónap közepére esik Pünkösd ünnepe. Pünkösd a Szentlélek eljövete­lének ünnepe a húsvét utáni 50. napon, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az egyház születésnapja is. A húsvéti idő a pünkösdöt követő szombattal ér véget és kezdetét veszi az évközi idő. Pünkösd ünnepe sokak számára egyet jelent a zarándoklattal, nem is messzebb, mint Erdélybe a Babba Máriához, Csíksomlyóra veszik útjukat évről-évre a pázmándiak is, hogy részt vehessenek a csodálatos Csíksomlyói búcsúban, ami a magyarságunkat és kereszténységünket is egybefonja. Teszik ezt ma nemzetünkből több tízezren azért, hogy elvigyék lelki fáradtságukat, terheiket, bűneiket és várják a Boldogasszony segítségét. Teszik azért is, mert aki egyszer is érezte a Csíksomlyói búcsú áhítatát, az tudja és megérti, hogy mit is vesztettünk mi magyarok Trianonnál, megérti, hogy a vallásos és a világi élet nem különválasztható egymástól. Aki pedig egyszer is átélhette ezt a csodát, annak szíve bizony mindig visszavágyik oda.

Pünkösd után május utolsó vasárnapján lesz Úrnapja, Krisztus Tes­tének és Vérének ünnepe, a szentmise végén a szokásos útvonalon ha­lad a körmenet! Május­ban készülnek a kis első áldozók is az Úr Jézussal való találkozásra, ezért minden héten hétfőn 14.30-15.30-ig várjuk őket felkészítésre a templomban, a szülői értekezleten megbeszéltek alapján. Az első alkalom május 2-án lesz.

Az első áldozás ünnepére pedig június 5-én kerül sor. A gyermekek, szülők és hozzátartozók számára a szentgyónás június 3-án este 17.30-tól kezdődik! Vasárnap reggel a plébánián gyülekeznek a gyermekek. A szentmise végén a plébánia udvarra az atya vezetésével mennek át, ahol elfogyasztják a szeretet reggelit! Kérjük a szülőket, hozzátartozókat a plébánia kapujában várakozzanak ezen idő alatt, ajándékaikat csak a reggeli után adják át! Megértésüket előre is köszönjük!

Hálásan köszönjük a pázmándiak adakozását, összefogását templomunk érdekében, azonban szeretettel kérjük, legyenek türelemmel, mert most a munkálatok a háttérben zajlanak és még nem láthatók, de hamarosan látványos formát öltenek. Türelmüket és megértésüket köszönjük!


' .