Szeszélyes volt az április, a fociban is

Új folyam IV./4. szám

Március 26-án fiataljaink az Alba Kölyök csapatát fogadták. A mérkőzést végig kézben tartottuk, esélyt sem hagytunk a tabella alapján is rosszabb csapatnak. A félidőre magabiztos 4:1-es vezetéssel vonultunk, míg a vége 8:3-as hazai sikert hozott.

Ezen a hétvégén felnőtt csapatunk nem játszott mivel az ősz folyamán Pettend csapata visszalépett a bajnokság további részétől.

Egy hét múlva ifistáink a Videoton Baráti Kör csapatát fogadták. A mérkőzés pikáns középházi rangadónak ígérkezett, hiszen a csapatokat 1-2 pont választotta el csak egymástól. Ez a megállapítás be is jött, hiszen a meccs végig brusztolós volt, néhol már-már átlépve a szabálykönyv határait. A meccset végül egy, a 75. perc tájékán szerzett gól döntötte el a mi javunkra. Természetesen ez a gól sem egy szép akció végén született, sokkal inkább átkínlódtuk a labdát a vonalon.

Szeszélyes volt az április

Másnap felnőtt csapatunkra papíron egy sima siker várt, mivel a tabella utolsó helyén tanyázó csapatot fogadtuk. A mérkőzés viszont teljesen másképp alakult. Mondhatnám, hogy felcserélődtek a szerepek, mert mi játszottunk úgy, mint egy utolsó helyezett csapat és ők úgy, mint egy 5-6. helyen tanyázó csapat. Ennek eredményeképpen a félidőre vendég vezetéssel vonultunk. Majd a második félidőre összekaptuk magunkat és átvettük a vezetést két góllal. Ám ezt követően megelégedtünk az eredménnyel és „leparkoltuk” a buszt. Természetesen annyi szerencsénk nem volt, hogy kibekkeljük a hátralévő 10 percet, így a végén ismét találtak egy gólt a vendégek.

Egy hét múlva mindkét csapatunk Bodajkra látogatott. Fiataljaink két győzelem után vágtak bele a mérkőzésbe, erőtől duzzadva. A meccs nem is indult rosszul. Mindkét oldalon voltak helyzetek, ám már a 25. percben megpecsételtük a sorsunkat. Egy teljesen felesleges kiállítás miatt emberhátrányba kerültünk. Ezután a hazaiak átvették az irányítást, aminek eredményeként a 45. percben egy potyagól jóvoltából előnnyel vonultak az öltözőbe. A második félidőben kitámadtunk, ám a puska fordítva sült el…. Nemhogy gólt vagy gólokat lőttünk volna, hanem kaptunk helyette hármat. Plusz a mérkőzésen még egy játékost leküldtek tőlünk, majd a meccs után középső védőnk „összeverekedett” az ellenfél kapusával, miután mindketten 6 hetes eltiltásban részesültek. Csapatunk ezt nem érezte jogosnak, és próbálkozunk a büntetés csökkentésével, ám ez sajnos nem járt eredménnyel.

Pár óra múlva felnőtt csapatunkon volt a sor, hogy megmutassa mit is tud. A mérkőzésre a sok sérült és eltiltott miatt 12 fővel tudtunk megjelenni, így csak a tisztes helytállás reményében léptünk pályára. Ám várakozásinkkal ellentétben az egész első félidőben pariban voltunk a hazaiakkal, sőt a 45. percben egy tetszetős támadás végén a vezetést is megszereztük. A második játékrészben váltottak a hazaiak, és magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Ez a 65. perc körül egy gólban is megmutatkozott. A gólt követően támadásban maradt a hazai csapat, több helyzetet is kidolgoztak, ám újabb gólt nem lőttek, nem úgy, mint mi. Egy labdakihozatal végén középpályásunk előtt pattogott a labda, és miután gondolt egy merészet, 35 méterről kapura lőtte a labdát, és a kint álló kapus felett egy eszméletlen bombát ragasztott a kapuba. Kétségtelen, ha lenne szavazás, megyei szinten biztosan ez lenne a szezon gólja.

Április 17-én Pákozd csapatait fogadtuk. Ifi csapatunk 4-5 fontos hiányzóval fogadta a dobogóra áhítozó pákozdiakat. Az első félidőben csak a védekezésre koncentráltunk. Jóformán lövésünk sem volt. Hátul viszont nagyszerűen álltuk a sarat, és 0:0-val vonultunk félidőre. A második félidő első támadásából gólt kaptunk, de nem estünk össze, és 5 perc alatt megfordítottuk a meccset. Újabb 5 percre rá viszont a játékvezető megadott egy kétes tizenegyest a vendégeknek, amit értékesítettek is, így újra döntetlenre állt a meccs. A maradék 30 percet Pákozd támadta végig. Már közel álltunk a bravúrnak számító X-hez, ám 5 perccel a meccs vége előtt egy szögletet követően gólt fejeltek a vendégek, és elvitték a 3 pontot. A csapatot egy rossz szó nem érheti. Ebben a szezonban ekkorát még nem harcoltunk, és minimum pontot érdemeltünk volna. Ám biztos vagyok benne, hogy a sors egyszer visszaadja majd ezt nekünk.

Délután 5 órakor már a felnőttek taposták a gyepet. Hát igazából nem is tudok mit írni… Az első félidőben kaptunk 3 nagyon buta gólt, amit hiába próbáltunk ledolgozni a második félidőben, 1 gól hiányzott a pontszerzéshez. Azt még azért szeretném hozzátenni, hogy a játékvezetői tevékenység enyhén szólva hagyott kívánni valót maga után ….

Április 23-án Etyekre látogatott ifi csapatunk. A mérkőzésen simán nyernünk kellett volna, ám ahogy az lenni szokott, a „gyengébb” csapatok ellen nem megy. A 20. percben már 2:0-ra égtünk ám ezután összeszedtük magunkat, és a félidőre már 2:2-es döntetlennel vonultunk. A fordulást követően gyorsan rúgtunk két gólt. Ezután kicsit megnyugodtunk, és teret hagytunk az Etyekieknek. Hát persze hogy összemakkoltak megint egy igen necces büntetőt, amit értékesítettek is, így a csata megint nyílt lett. Öt perccel a meccs vége előtt bevittük a végső ütést, és végül 5-3-ra megnyertük a mérkőzést.

Másnap felnőtt csapatunkat fogadta Etyek csapata. A mérkőzésre az eltiltások és sérülések miatt megint csak 11-en tudtunk elmenni, 4-5 kezdő játékos nélkül, ami nem is maradt büntetlen… A 40. percig jól tartottuk magunkat, ám a félidő végén volt két védelmi megingásunk, és máris 2:0 volt a félidő. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy rúgunk egy gyors gólt és akkor bármi lehet… Ám ez ismét fordítva sült el, és mi kaptunk gyorsan 2 gólt. Ezt követően már csak a rugdalózás ment, és bár a végén még tudtunk szépíteni, de ez már csak szépségtapasz volt…

Ifi –  Felnőtt

Pázmánd-Csákvár   3:1   –

Bakonycsernye-Pázmánd   1:1   5:0

Mány-Pázmánd      3:2   –

Nádasdladány-Pázmánd     –    4:1

Iszkaszentgyörgy-Pázmánd  –   1:3

 

Hajdú Tamás


' .