Kézilabdás sikertörténetek

Új folyam IV./5. szám

Tizenhárom éve, egészen pontosan 2003. június 12-én alakult meg Pázmánd Sport Egyesületen belül a Kézilabda Szakosztály. A megalakulást követően kilenc év kitartó munka következett, míg azután négy évvel ezelőtt a megyei I. osztályban történő kiváló szereplés – az ezüst érem – eredményeként csapatunk vállalhatta az NB II-ben való indulást.

A 2. helyezett női junior kézilabda csapat

A 2. helyezett női junior kézilabda csapat

Akkoriban voltak bizalmatlan, mondhatni kétkedő hangok, amelyek azt firtatták, hogy mit is akar(hat) a csapat az NB II-ben? Erre a kérdésre most lehet csak igazán frappáns választ adni, büszkén jelenthetik: immár semmit sem akarnak elérni a kézilabdás lányok az NB II-ben, hiszen mindent elértek, a felnőtt csapatnak sikerült megnyernie a bajnokságságot, s ezzel a győzelemmel azt a jogot is, hogy a következő szezonban az NB I/B-ben folytassák a versenyzést!

A bajnokságot nyert női felnőtt kézilabda csapat

A bajnokságot nyert női felnőtt kézilabda csapat

Visszatekintve erre a szép eredményre, Domak Béla, a Pázmánd NKSE elnöke büszkén jegyezte meg, hogy a felnőtt csapat úgy szerezte meg a győzelmet, hogy a legtöbb gólt dobta, és a legkevesebbet kapta a bajnokságon induló csapatok közül. Németh Helga, a felnőtt csapat edzője kiváló munkát végzett, csakúgy, mint Pánczél Barabás, a junior csapat edzője. Ifi csapatunk is maximális teljesítményt nyújtott, a bajnokság 2. helyezését sikerült megszereznie, így tehát ők is joggal bízhatnak abban, hogy az NB I/B-ben is meg tudják majd állni a helyüket.

Ami pedig az utánpótlást illeti, Domak Béla arra is büszke, hogy mind az Országos Serdülő Bajnokságon, mind pedig az Országos Gyermekbajnokságon sikerült csapatokat indítania a szakosztálynak, s úgy az OSB csapat, mint az U11-es és az U13-as korosztály a várakozásoknak megfelelően, szépen teljesített a bajnokság során. A szakosztály távolabbi terveiről faggatva Domak Béla azt mondta, akkor lenne igazán elégedett, ha teljesülhetne az az álma is, hogy Pázmándon is létesüljön szakirányú vezetéssel kézilabda iskola, csakúgy, mint az Gár­donyban és Velencén már megvalósult. Szurkolunk, hogy így legyen, az új sportcsarnok biztosan jó feltételeket tud majd biztosítani ehhez a törekvéshez!


' .