Ajándékozzunk magunknak egy kis egészséget!

Új folyam IV./10. szám

Napi egy óra mozgás óriási lépés az egészségért. Sokszor hallhattuk már ezt, de ha el is fogadjuk, rögtön utána „zsebből” soroljuk a kifogásainkat: mert ugye nem érünk rá, meg amúgy se tudnánk, mert gerincferdülésünk van, fájnak az ízületeink, nem bírják ezeket a mostanság divatos mozgásformákat, meg hát öregek is vagyunk ehhez, elég nekünk a rohangálás a gyerekkel, a munka otthon is és persze ott van még a kert is…

Ajándékozzunk magunknak egy kis egészséget

Ha azt mondja valaki nekünk, hogy ki kellene próbálni a Pilates-t, akkor ezek a kifogások még erőteljesebbek: persze, megint valami új hóbort, ez aztán már végképp nem nekünk való! Pedig ez nem igaz, a Tímár Gabi vezetésével a művelődési házban induló foglalkozássorozat bátran ajánlható mindenkinek! Nem kor függő, és a fizikális problémák se jelentenek akadályt. Sajnos a gerincproblémák, a gerincferdülés, de akár sérv is, már népbetegség a fiatalok körében is. A Pilates gyakorlatoknak az a formája, amit Gabi tanít, hatékonyan javítja a testtartást, nyújtja és lazítja a megfeszült izmokat, másfelől aktívizálja és tónikussá teszi azokat. Kiválóan hat a hormonrendszerre és a mélyizmokra is. A gyakorlatsor gerinc- és izületkímélő, amelynek rengeteg a jótékony hatása.

Timár Gabriella Pilates oktató
a munkája mellett a TEGYE Természetes Gyógymódok Tanácsadó szakán tanul utolsó évesként. Gyerekkora óta a sport teszi ki az élete nagy részét, ezért is választotta ezt a hivatást magának. Teevékenysége során sok degeneratív betegséggel küszködő emberrel találkozott már, akiknek tudott segíteni a Pilates módszerével, ami egyben gyógytornaként is megállja a helyét, hiszen ez az eredeti Pilates továbbfejlesztett változata, ami ortopéd orvosok és gyógytornászok segítségével alakult ki. Így a foglalkozásokon elsődleges szempontként a testtartás korrigálásra koncentrál, majd a helyes testtartásra építi fel az izomzatot a módszer gyakorlatainak a segítségével.

Gabi minden pázmándi érdeklődőnek azt ajánlja, hogy próbálja ki az első órát ingyen, s ha tanácsra lenne szüksége, nyugodtan keresse meg őt Facebookon vagy telefonon. (Facebook: Gabi Timár, telefonszám: 06 20 240 0116)


' .