Polgármesteri gondolatok

Új folyam IV./10. szám

móni csereAz ősz ismét nagy horderejű változásokat, döntéseket tartogatott számunkra. Mikor ezen cikket elkezdtem írni ismét egy kicsit megcsúszva (elárulom mindig miattam késik a lap, :) mert nemhogy cenzúrázni nem tisztem, de a kért írásokat sincs időm sajnos produkálni Hédynek) és említettem valakinek, hogy mik foglalkoztatnak minket itt Pázmándon, azt válaszolta: „na ne mondd, hogy itt ezekkel törődnek…” Tény, hogy ez a valaki nem ismeri lakosainkat. Nemrég tévedt közénk, és sajnos az ítélkezés könnyű útját választva, alulbecsülte közösségünket. Ezeket a soraimat olvasva bizonyára magára ismer, és talán átértékeli, hirtelen hozott tükrét, hiszen tény, hogy azt kritizáljuk másokban, amivel nem vagyunk megbékélve saját magunkban…

Brexit, népszavazás, amerikai elnökválasztás… Pár hete nagyanyai nagynénémmel találkoztam csütörtökön a Presszó előtt, ahol nagy témák kerülnek szóba a várakozás perceiben. Üdvözöltem, és figyelmesen megkérdeztem, hogy érzi magát. Aggódva válaszolt, hogy jól-jól, de lányom ez a menekültkérdés, ez nem hagy nyugodni engem… Mi lesz itt? Percek alatt megvilágosodott számomra, hogy korábban született lakosaink sokkal tájékozottabbak a világ nagy kérdéseiben, tisztában vannak a változások mikéntjével, tapasztalataikon keresztül szűrik, értékelik a média forgatagában az információkat. Javaslom kortársaimnak és a fiatalabb generációknak is, környezetükben gyűjtsék be a tanácsokat, javaslatokat, azt a világképet, értékrendet, amely adott szépkorú lakosaink gondolataiban csak ránk vár J

Mindezek közben falunkban a fejlődés, a közösség szolgálata továbbra is a fő irányvonalunk. Beszámolhatok elvégzett és a folyamatban lévő munkákról is. Ismét van nyertes pályázatunk. Idén majd kétszeres összegre tartott méltónak minket a kormány a tűzifa pályázatban. 79 m3 fa szétosztása lesz a feladata a Tóth László képviselő úr vezette bizottságnak. Szívből köszönöm az utcabizalmik segítségét, nélkülük nem tudtunk volna elérni mindenkit, ahogy ezt tesszük minden évben. Idén is kérem, keressék utcabizalmijukat. 2016. november utolsó hetében elérhető lesz már az új igénylőlap, amelyet azonnal eljuttatunk a kérelmezőknek, és a hivatalban is elérhetők lesznek kollégáim, akik szeretettel várják majd Önöket. A hónap vége előtt még ne kérjék/keressék az igénylőlapot, tekintettel arra, hogy rendeletalkotás is szükséges, amelynek melléklete lesz az aktualizált adattartalmú igénylőlap.

Van egy másik nagy hírünk, amit itt most csak sejtetni szeretnék, s amit adventkor fogunk bejelenteni. Régóta terveztük, dédelgettük ezt az álmot, és sok-sok önkormányzat versengett érte, hiszen alapjaiban hordoz nagyerejű változásokat, jelentős fejlődést jelent majd azoknak, akik a kedvezményezettjei lesznek. J Ezzel a fejlesztéssel Pázmánd olyan vérkeringésbe kerül be, amelynek értékei a természet, az aktív turizmus és a helyi értékek, termékek megkülönböztetett figyelme.

És akkor a Sportcsarnok… épül szépül, rettenetes sok munkát jelentve szinte napi szinten számunkra, de szívből köszönöm ebben mindenkinek a tanácsát, jó szándékú javaslatát. Tervezetten advent egyik vasárnapján szeretnénk látogatást, betekintést biztosítani, ennek részleteit egyeztetjük a kivitelezővel, hogy a saját szemükkel is láthassák álmaik beteljesülését, gyermekeink, unokáink jövőjét meghatározó közös beruházásunkat.

Ősszel behúzódunk a szobába, szívesebben találkozunk a művelődési házban is. Jó alkalom ez arra, hogy ismét együtt gondolkodjunk, beszélgessünk gyermekeinkkel való kapcsolatunkról, legyünk ebben minél tudatosabbak, hogy valóban boldog gyermekeket nevelhessünk, bővíthessük ismereteinket. Csat­lakoz­zanak ahhoz a több, mint 40 szülőhöz, akik hónapok óta várják, hogy folytatódjon az a szakmai előadássorozat, amelynek nincs vége, hisz fejlődni mindig van hova, tanulni élethosszig kell J Boldog gyermekeink mosolya pedig kísérje minden percünket, ezért tenni érdemes és kötelesség is Pázmándon. :)

Polgármesteri gondolatok

Aranysárga mosolygós őszi napokat estéket kívánok Önöknek!

 

dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika


' .