Ferenc pápát is meghívtuk…!

Új folyam IV./11–12. szám

Közös sajtótájékoztatót tartott december elején a polgármester és Tessely Zoltán képviselő úr. Mint azt a Feol megírta: „mozgalmas 2017 előtt áll a település: felújításokkal, ünnepségekkel, tárlatokkal tisztelegnek majd a község ötszáz éves múltja előtt.”

Ferenc pápát is meghívtuk

Erre az alkalomra – jelentette be Virányiné Reichenbach Mónika, a település polgármestere és a Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő – Ferenc pápát is meginvitálták. Azonban a jeles alkalomig sem tétlenkednek a helyiek. A polgármester elmondta: az egész év a település 500. és a templom 300. évfordulójának jegyében telik: tavasszal átadják a jelenleg is készülő sportcsarnokot. Ha az időjárás engedi, elkezdik az egészségközpont felújítását. Közel nyolcszáz gyümölcsfát készülnek elültetni – így kialakítva egy parkot – rendeznek fotókiállítást és bemutatják az eddigi kutatások eredményeit

– Szeretnénk ezen túlmenően egy Jezsuita birtokot is létrehozni, amely egyedi turisztikai látványosságként szolgálna. Ennek kapcsán újítanánk fel a rendházat, a kálváriát, az altemplomokat és kutatnánk az eddig még felderítetlen barlangokat, amelyekben egykor a rend tagjai éltek. Ez természetesen egy hosszútávú projekt – mondta el a községvezető, aki az országgyűlési képviselővel együtt, azt is bejelentette két pályázatot is megnyertek ebben az évben: a kapott, közel ötvenmillió forintból a települést még biztonságosabbá, komfortosabbá szeretnék tenni. A tervek között szerepel egy a közétkeztetést szolgáló épület megvásárlására és kialakítására, egy bicikliút szakasz felújítása, a temető kerítésének cseréje, egy fa „beálló” kialakítása, és a hivatal gépparkjának megújítása is. Amikor 2012­ben a állam úgy döntött, átvállalja az eladósodott önkormányzatok terheit, Pázmándtól nem volt mint átvállalni, az emberek maguk, együtt tették rendbe a dolgokat – mondta el Tessely Zoltán a polgármesteri hivatalban megtartott tájékoztatón, hangsúlyozva: ezért is érdemel most több pályázati támogatást a település, mely egyébként segítség nélkül is folyamatosan fejlődik.”


' .