„Foci újratöltve…”

Új folyam IV./11–12. szám

Nagy megtiszteltetés, és egyben meglepetés ért 2016 nyarán a Pázmándi Sportegyesület részéről. Az Elnök úr azzal a elképzeléssel fordult felém, hogy a labdarúgó utánpótlás csapatok (13 éves korig) képzése , az én irányításom alatt történjen. Rövid gondolkodás után az ajánlatot elfogadtam. A cél érdekében jelentkeztem és felvételt nyertem az MLSZ által indított Grassroots „C” edzőképző tanfolyamára. Tisztában voltam vele, hogy ekkora feladat egy ember számára túl nagy falat, ezért kértem fel a helyi foci csapat két fiatal játékosát, Kerkuska Lászlót és Miklós Mátét segédedzőnek, és a legkisebbek foglalkozásának gördülékenyebbé tételéhez  feleségemet Lőrincz-Csonka Éva Petrát.

Foci újratöltve_1

U7: Nagy Nimród, Kutai Gergő, Veilandics Erik, Sipos Patrik Balázs; a képről hiányzik Kroó Áron

Augusztusban kezdtük el az edzéseket. A gyerekek nagy kedvel és érdeklődéssel vetették bele magukat a közös munkába. A edzéseket egyre többen figyelték a pálya széléről is, s idővel egyre több gyermek csatlakozott hozzánk, s egyre több szülő hozta le gyermekét azzal, hogy szeretne edzésre járni. Ennek eredménye az lett, hogy a játékosok száma a hónap végére szinte megduplázódott. Az edzés látogatottságra jellemző, hogy hiányzó szinte csak betegség esetén van.

Külön öröm volt minden játékos számára, hogy az őszi Bozsik sorozaton a Sportegyesület Tao-s pályázaton nyert pénzéből vásárolt, új szerelésében futhatott ki a pályára. Az előző évekhez hasonlóan négy korosztályban képviseltük magunkat a sorozaton. Létszám gondunk egyetlen alkalommal sem volt, sőt több korosztályban alkalmanként két csapatnyi játékossal vettünk részt. A tornák jó hangulatban teltek, köszönhető ez annak is , hogy a játékosok egyre többször ismerhették meg a siker ízét. Bár a siker, az eredményesség fontos, én elsősorban a játék megszerettetését a mozgás örömét tekintem az elsődleges célnak.

Foci újratöltve_4

Köszönetet szeretnék mondani a Sportegyesületnek, aki a felszerelést biztosítja, az önkormányzatnak, a polgármesterasszonynak, aki rendelkezésünkre bocsájtotta a hivatal kisbuszát, valamint a rengeteg fénymásolási lehetőséget, s a Hét Forrás Művelődési Háznak amely biztosította a gyerekek téli felkészüléséhez a termet. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani azoknak a vállalatoknak és vállalkozóknak is, akik a TAO-n keresztül támogattak bennünket. A legnagyobb köszönet azonban mindenképpen a szülőket illeti, akik időt és pénzt nem sajnálva segítették a munkánkat és a gyermekeik gondtalan szórakozását.

Természetesen továbbra is várjuk a gyerekek jelentkezését (fiúkat-lányokat egyaránt) akik csatlakozni szeretnének hozzánk.

Foci újratöltve_2

U9: Domak Bence, Csog Levente, Noske Márton, Szendrei Ádám, Kiripolszki Soma Sándor, Kerkuska László felkészítő edző, Nagy Zsombor, Szabó Dávid, Hibácska Gellért, Zámbó Zsombor; a képről hiányzik Németh Bence

Foci újratöltve_3

U11: Urbán Szabolcs Barnabás, Vikár Kincső, Szombathy Ádám, Hegyi Bence, Kecskés-Bajai Zsombor, Urbán Balázs Álmos, Simon Richárd, Domak Márk, vendég játékosként Szendrei Ádám és Nagy Zsombor az U9-es csapatból

Foci újratöltve_5

U13: Vagyóczki Norbert, Czakó Balázs, Molnár Tibor Marcell, Czikora Zalán, Füzesi Márton, Farkasfalvi Szabolcs, Lőrincz Bertalan, Bercsik Róbert Félix, Lőrincz Márton, Szombathy Gergő; a képről hiányzik Takács Kristóf

Lőrincz Zoltán


' .