Összefogás a templomért

Új folyam IV./11–12. szám

2017 nem csak a falu 500 éves fennállása okán lesz nevezetes esztendő Pázmánd életében, még egy kerek évforduló kötődik majd ehhez az évszámhoz, mégpedig az, hogy a templomunk 300 éves lesz ebben az évben.

Egyhazi oldalakra_2

Ez alatt a három évszázad alatt többször fenyegette pusztulás a mi templomunkat, de az itt élők sosem hagyták. Most sem könnyű a helyzet, a templom felújításra szorul, s mint azt többször olvashattuk az egyházi hírekben, mostanára kimerültek a lehetőségek, nincs újabb pályázat, nincs több támogatás, az Egyház­község lehetőségei is végesek, csak magunkra számíthatunk.

Egyhazi oldalakra_4

Előző számunkban hirdette meg a plébániánk képviselőtestülete a „Mi templomunk napját”, ahová minden Pázmándot és a pázmándi temp­lomot szeretőt vártak-hívtak december 10-én délutánra. Az eseményről hangulatos élmény­beszámolót is olvashatnak, most a sok kép mellé álljon itt a részletes program: a helyi Kempelen Farkas iskola diákjai, a Verebi Asszonykórus, a Pázmándi Népdalkör, és Fuják Zsuzsanna vezetésével a Szederinda Népdalkör tagjai adták a műsort. Az iskola néptáncos gyermekei a regölési szokásokat, a harmadik osztályosok a téli népszokások közül a lucázást mutatták be Mundrok Csilla felkészí­tésével. Darabos Anikó kézműves foglalkozáson várta a legkisebbeket. Kora estére ide is megérkezett a Mikulás, a gyermekek örömére.

Egyhazi oldalakra_3

E.Várkonyi Péter képriportja


' .