Téli szünet után az iskolában

Új folyam V./1. szám

A 2017-es év tanulási hajrával kezdődött, hiszen január 20-án véget ért az első félév, s a gyerekek hazavihették a félévi bizonyítványt.

Téli szünet után az iskolában_1

Rohan az idő, lassan februárt írunk, de újságunk még adós a tavaly év végi sulis eseménybeszámolóval, képekkel is. Pedig az iskolásaink igen aktívek, ott voltak a falu szinte minden rendezvényén, s valljuk be, szülőknek, nagyszülőknek jól esik nézegetni a lurkók képeit akkor is, ha az a bizonyos esemény, amin készült, nem kifejezetten aktuális már.

Még a 2016-os év végén a templom jótékonysági rendezvényére a harmadikosok Luca napi szokásokkal készültek, a műsort betanította Federiné Mudrok Csilla és Kalászné Fuják Zsuzsanna. Iskolánk tanulóiból idén szeptemberben néptánc csoport alakult Kalászné Fuják Zsuzsanna vezetésével, s a csoport ezen a rendezvényen lépett fel először. Advent 3. vasárnapján a harmadikosok mellett felsős tanulóink is felléptek, versekkel köszöntötték a közeledő ünnepeket.

Utólag – mikor tudjuk már, hogy a hetekig teljesen befagyott Velencei-tavon sportolhattak a gyerekeink – értékeljük csak igazán, hogy a karácsonyi szünet előtt kicsiknek és nagyoknak tartott előadást a nyílt vizek veszélyeiről, a téli korcsolyázásról a vízi rendőrség. Ez a nagy hidegek miatt a mai napig aktuális is, mivel sokan felkeresték a Velencei-tavat, hogy a téli sportolással a gyerekek élvezzék a levegőzést a zord időben is.

„Történelmi emlék” még tavalyról, hogy a felsős tanulók rendhagyó óra keretében ismerkedtek Rákóczi Ferenc életével és a korabeli eseményekkel. Meg­néz­hették a tárogatót, a szabadságharc hangszerét és Nagy Csaba – aki nagyon érdekes előadást tartott – meg is szólaltatta azt.

Téli szünet után az iskolában_2

A téli szünet előtti utólsó eseményként iskolánk diákjai karácsonyi műsorral kedveskedtek társaiknak. Volt versmondás, zongorajáték, kürt, harmonika, furulya, jelenetek, énekkari bemutató. A műsor után a gyerekeket sportszerekkel ajándékozta meg a szülői munkaközösség, az iskolai alapítvány, valamint az alsósokat az osztály szülői munkaközössége, a na­gyok pedig egymást lepték meg apró személyes ajándékokkal.

A negyedik osztályosok Kará­csony első ünnepén Betlehemes jelenetet adtak elő, a műsort betanította Halász Károlyné, Kriszti néni.

A szünetről visszatérve a nyolcadikosok megírták a felvételi lapokat, most már lehet izgulni, hogy kit hova vesznek fel. Reméljük mindenkinek sikerül abba a középiskolába bejutnia, ahova szeretne!

 

Farsang Attiláné


' .