Mikorra várható a sportközpont nyilvános átadása?

Új folyam V./2. szám

Megkérdeztük a polgármestert

monikep– Tudom, hogy mindenki türelmetlenül várja a csodaszép új Sportközpontunk átadását – magam is –, de sajnos vannak még adminisztratív kötelezettségek, amiknek eleget kell tenni – kezdi a választ Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere. – Örömmel jelenthetem, hogy az építkezés befejeződött, a műszaki átadás megtörtént, jelenleg az építési napló ellenőrzése folyik a az illetékes hatóság részéről, s ha az megtörtént, akkor folyamodhatunk a használatbavételi engedélyért. Remé­nyeink szerint áprilisban mindenképpen elkezdődhetnek a tornaórák és a sportfoglalkozások.

– Gondolom, a mindennapos használatot megelőzi majd egy ünnepélyes átadó…

– Nem is egy! Háromnaposra tervezzük az ünneplést, egy teljes hétvégét szánunk annak, hogy mindenki örülhessen ennek a megvalósult álomnak. Pénteki napra tervezzük az ünnepélyes és hivatalos átadást a szakállamtitkárság részvételével. Ekkor vehetik először birtokba az iskolás gyerekek a létesítményt, ők fogják majd bemutatni a vendégeknek, milyen sportágak kapnak majd teret a központban. Szombaton a családok is megismerkedhetnek ezekkel a sportágakkal, ekkor a szakedzők kalauzolják majd az érdeklődőket. Ez olyan családi sportnap lesz, amit este a vado­natúj sportközpontban megrendezett jótékonysági bállal fejezünk be. Vasárnap tervezzük felszentelni majd a létesítményt, ekkor egy fiatalos, gitárzenés szentmise is lesz délelőtt, amire szeretettel várjuk a jezsuita rendfőnököt is, a mise után pedig agapéval köszöntjük a résztvevőket.

– A különböző, Pázmándon eddig nem elérhető sportágakhoz megfelelő szaktudást is kell biztosítani…

– Természetesen arra törekszünk, hogy a sportoktatás és az edzések megfelelő szakedzők irányításával folyjanak majd. Már zajlanak az egyeztetések az FTC és Vasas különböző szakosztályaival az együttműködésekről. Itt szeretném elmondani, mekkora öröm számunkra, hogy Pázmánd nagyon modern és komoly és vívófelszerelést kapott, olyat, ami regionális versenyek megrendezésére is alkalmas. A vívás mindhárom fegyverneme elérhető lesz, négy pást áll rendelkezésünkre minden kapcsolódó berendezéssel, ami a vívósporthoz és a versenyekhez szükséges. A megnyitó ünnepségek idejére befejeződnek az egyeztetések a szakosztályokkal és pontos beosztásunk lesz arról is, hogy mely sportágak mikor, milyen keretek között lesznek elérhetők és gyakorolhatók Pázmánd vadonatúj sportközpontjában.

Sportközpont született_2

Szabó Hédy


' .