Remény egy tűzoltóautóra

Új folyam V./2. szám

Ígéretes tárgyalás színhelye volt a tűzoltószertár klubterme. Németországból két régi ismerős érkezett Pázmándra.

Remény egy új tűzoltóautóra

Jürgen Schabel és Mitchael Wiltschko tűzoltók Schwabisch-Gmündből jöttek hozzánk látogatóba. Mindketten parancsnokok németországi laktanyájukban,
s Tóth László, a Pázmándi ÖTE egykori elnökének régi ismerősei. A mostani látogatás és megbeszélés tárgya egy ott lecserélendő tűzoltóautó esetleges beszerzése volt a pázmándi önkéntes tűzoltók számára. Az adásvétel az önkormányzat jelentős anyagi támogatásával valósulhat meg a jövőben. Ha sikerül, egyesületünk rövidesen egy új fecskendővel gazdagodhat, ami nagyon fontos a számukra, és persze mindnyájunk számára. Németországban ugyanis gyakrabban cserélik a járműveket, mint amire itthon lehetőség nyílik, így egy ottani jármű a miénknél korszerűbb, és a víztartálya is nagyobb teljesítményű.

Az előzetes tárgyalásokat rövidesen egy újabb követi, amikor is a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület néhány műszaki szakembere utazik majd Német­országba, hogy megnézzék a szóban forgó járművet, meggyőződjenek annak műszaki állapotáról, és folytassák az egyeztetéseket.

 

evp


' .